På golfbanan m. husse.

En fin kväll gick vi med husse Anders och hans golfkompisar Anna-Karin o Anders på en golfrunda. Detta är ju väldigt bra miljöträning. Folk med klubbor som ”bär sig lite åt”, golfvagnar, en orädd hare, änder mm. Det var väldigt vackert på Haverdals golfbana får jag också tillägga. Vattenhinderna som låg utmed rundan fick tjäna till att kyla tassarna denna heta afton. Jag började så smått träna Charlie i att hitta och markera golfbollar. Jag vill att han markerar med att sätta sig framför en boll han hittar, lugnt och stilla. Det blir ju inte bra om han tar bollen och springer iväg med =)

Min förra hund Kenny lärde sig att nosa fram kantareller och då vill man också ha en lugn hund som inte plockar dem själv eller börjar krafsa… Han sittmarkerade kantarellerna. Funkade bra! Kommer träna Charlie lite likt på golfbollar, och om några år kan hända Charlie får lära sig söka efter kantareller också. Både golfbollsök och kantarellsök blir roliga fritidsaktiviteter. Här är en länk till min profil, kennysmatte, på You Tube där ligger lite filmer på Kenny, när vi tränar.

Nedan, foton från golfrundan:

 

 

Publicerat av

Kommentera