Lite rolig sökträning.

31 Dec

Med min förra hund, Kenny, tränade jag sök. Jättekul! Nu har Charlie provat på lite enkla övningar i nybörjarsök.  Det är skoj, med fart och bus. I början får hunden lite synretning också, i senare träning går figuranten ut utan att hunden ser det. 

I sök vill man att hundens nos ska gå högt, alltså inte följa på marken. Därför går man ut i en båge så man ser att hunden går efter doft i luften (det syns på filmen) I nybörjar övningar ger man hunden motvind för att underlätta att den går rakt ut där föraren (på filmen husse Anders) skickar ut Charlie.   En tränad sökhund ska, efter att ha hittat en person, springa tillbaks till sin förare och visa på något inlärt sätt att den gjort fynd i terrängen och sen ta med föraren ut till personen som den hittat, enkelt förklarat.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.