Jag heter Annette Lindberg (fd Störzner). Jag har jobbat i över 30 år inom vård och omsorg med personer i alla åldrar och med olika funktionshinder. Min nuvarande tjänst har jag som undersköterska inom äldrevården i Halmstad. Mitt stora intresse är och har alltid varit hundar.

Jag läste för några år sedan om att vårdhundar börjat utbildas i Sverige och bestämde mig då för att min nästa hund och jag ska arbeta som ett av dessa team. Tänkte att det kommer passa mig som handen i handsken…. Mycket erfarenhet inom vård och omsorg och drömmar om att få ha sin hundkompis som kollega.

Hundar som jag haft som familjemedlemmar är: Taxen Ruff, labradoren Lurifax, labradoren Boy, bearded collien Bella, bearded collien Sluggo. Hunden innan Charlie var Rottweilern Kenny som var tränad i lydnad, människosök och kantarellsök. Det finns några filmer på honom på YouTube  som du hittar på länken här:   http://www.youtube.com/user/Kennysmatte

Sedan maj 2015 är Charlie och jag ett är certifierat Vårdhundteam, och hoppas få sprida mycket glädje och motivation till de som behöver det. I september 2015 gick Charlie och jag tillsammans en R.E.A.D-utbildning (läshund) Reading Education Assistance Dogs, utbildningen hölls på Vårdhundskolan av kursledare från USA som arbetat sedan 90-talet med hundar som motivation till barn i läsinlärningen.

I slutet av nov 2015 flyttade labradoodle nr. 2 hem till oss. Det är så roligt med valp igen och Charlie kan därmed titulera sig både storebror och morbror det är Ronja ,halvsyster, som fått valparna. Saga heter nya hunden och henne kommer jag utbilda själv till vård och läshund. Hon måste dock gå igenom lämplighetstest vid 1 års ålder och hon och jag måste certifieras tillsammans för att kunna bilda team. När/om hon klarar lämplighetstestet så kan hon komma ut lite i ”praktik” efter det. 

 

Utbildningen

Lite om hur man kan jobba m. Vårdhund

Kommentera